Başkan Demiryürek, TOBB Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı’na Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara Bölgesi İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Marmara Bölgesi’ndeki Oda ve Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 25 Nisan 2025 - Cuma - Güncelleme: 25.04.2025 21:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toplantıya Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek de katılarak Yalova iş dünyasının talep ve beklentilerini dile getirdi.

Toplantıda küresel ölçekte yaşanan ticaret savaşlarının Türkiye ekonomisine etkileri, il ve ilçelerde yaşanan ekonomik sıkıntılar, iş dünyasının genel durumu ile sektörel sorun ve çözüm önerileri ele alındı. Katılımcılar, ortak akıl ve iş birliği ile yerel ekonomilerin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yönettiği toplantıda, en çok öne çıkan konulardan biri reel sektörün finansmana erişimde yaşadığı zorluklar oldu. Hisarcıklıoğlu, ekonomimizin daha güçlü ve sürdürülebilir bir zeminde büyüyebilmesi için finansmana erişimin kolaylaştırılması ve finansman maliyetlerinin mutlaka düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmalarda ayrıca, ülkenin birçok bölgesini etkileyen zirai don felaketi de gündeme geldi. Yaşanan büyük felaketin tarımsal üretimde ciddi hasarlara yol açtığı vurgulanırken, sahada hasar tespit çalışmalarında yaşanan aksaklıkların üreticiyi mağdur ettiği belirtildi. Bu nedenle, doğru tespit, zamanında ödeme ve güçlü üretici desteklerinin önemine dikkat çekildi.

Bir diğer önemli başlık ise artan girdi maliyetlerinin, özellikle emek yoğun sektörler üzerindeki baskısıydı. Başta tekstil ve hazır giyim olmak üzere birçok sektörün ihracat pazarlarında rekabet gücünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu, bu alanlara yönelik özel desteklerin verilmesi gerektiği dile getirildi.

Toplantıda Türkiye’nin deprem gerçeği de unutulmadı. Tüm il ve ilçelerin afete hazır hale getirilmesi gerektiği vurgulanarak, afet yönetimi, dayanıklı altyapı ve farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiği görüşü benimsendi.

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek ise toplantı vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, "Yalova iş dünyamızın çözüm bekleyen taleplerini ve önerilerini TOBB çatısı altında dile getirmekten memnuniyet duyduk. Ortak akıl ile hareket ederek bölgemiz ve ülkemiz için fayda üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.