Yalova'da İki Okulun Yıkımı Eğitim Dönemi Sonunda Olacak
Yalova’da yıkılarak yeniden yapılması planlanan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’nda eğitim öğretim faaliyetleri 2026-2027 döneminin sonuna kadar devam edecek.
Eğitim
Yayın: 19 Ekim 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 19.10.2026 14:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.

İki okulun yıkımına ilişkin sürecin ise eğitim yılının tamamlanmasının ardından yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.
YIKIM İÇİN 2027 HAZİRAN AYI İŞARET EDİLDİ
Kadıköy Özden Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu’nun geleceği, Yalova İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme geldi. Toplantıda, okulların yıkılarak yeniden yapılması ile mevcut binalarda kapasite artırımı yapılması seçenekleri değerlendirildi.
Mevcut binaların kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların daha maliyetli olabileceği yönündeki görüşlerin öne çıkması, okulların yıkılarak yeniden inşa edilmesi seçeneğini gündeme taşıdı. Ancak konuya ilişkin henüz kesinleşmiş bir karar bulunmuyor.
ÖĞRENCİLER EĞİTİM YILINI MEVCUT OKULLARINDA TAMAMLAYACAK
Edinilen bilgilere göre, her iki okulda da 2026-2027 eğitim öğretim yılı sonuna kadar eğitim faaliyetleri sürdürülecek. Böylece öğrenciler, mevcut okullarında eğitim dönemini tamamlayacak.
Okulların yıkılıp yeniden yapılmasına ilişkin kararın Haziran 2027’de yeniden değerlendirilmesi planlanıyor. Gerekli bütçenin oluşturulması halinde, iki okulun yeniden inşası için önümüzdeki yıl yeni bir değerlendirme yapılacak.
Sürecin henüz kesinlik kazanmaması nedeniyle öğrenciler ve veliler gelişmeleri yakından takip ediyor.
Yorumlar (0)